Meubel- en interieurbouw volledig op maat!

Offerte

Het akoestische spanplafond

Het belang van akoestiek

Akoestiek is erg belangrijk in elke ruimte. Heeft u een kamer die u wilt inrichten als muziekkamer? Als de akoestiek dan niet in orde is, krijg je schelle klanken en een echo. De akoestiek van ruimtes kan worden verbeterd door de aankleding. Denk aan de toevoeging van zware gordijnen, of het opdelen van een ruimte in kleine hoekjes. Maar misschien heeft dit toch nog niet het gewenste effect. Het kan zijn dat de ruimte een hoog plafond heeft, dit zorgt ervoor dat de galm maar een klein stukje minder is geworden. Dan is het misschien tijd voor het laten plaatsen van een akoestisch spanplafond.

Wanneer neem je een akoestisch spanplafond?

Er zijn natuurlijk nog meer doelgroepen voor een akoestisch spanplafond. Wie weet heeft u een keuken of woonkamer die heel erg galmt. Als u daar elke dag eet met het gezin wilt u natuurlijk niet gedwongen worden te fluisteren omdat het anders zo galmt. Of misschien heeft u net een bedrijfspand gekocht en klinkt het nogal hol door de betonnen muren en plafonds. Dan wilt u niet dat klanten geïrriteerd raken omdat ze u slecht verstaan. In al dit soort gevallen kan een akoestisch spanplafond een uitkomst zijn.

De voordelen van een akoestisch spanplafond

Weet u al wat het is, zo’n spanplafond? Als we het moeten samenvatten, komt het hier op neer: Het is een soepel kunststof materiaal dat onder uw originele plafond wordt gespannen. Het wordt op maat gemaakt, kan er heel verschillend uitzien en is naadloos. Het laten plaatsen van dit soort plafonds heeft voordelen: Het kan vaak binnen één dag worden geplaatst, er hoeft geen breekwerk te gebeuren, en er zijn geen zichtbare naden of schroeven. Maar wat verbetert nou de akoestiek? Daarvoor wordt speciaal geluidsabsorberend isolatieschuim aangebracht achter het spanplafond. Als dit eenmaal op zijn plek zit, zult u merken dat de geluidskwaliteit van de ruimte gelijk verbetert.

Let hier op bij een akoestisch spanplafond

Zoals u ziet kan dit type spanplafond ideaal zijn, zowel thuis als op je werk. Het is echter wel belangrijk je iets te realiseren: Met zo’n plafond verander je de hele ruimte. Daarom is het waarschijnlijk handig het materiaal te laten plaatsen als u van plan bent de hele ruimte op te knappen. Verder moet u ook rekening houden met de belichting in het plafond, want die moet natuurlijk opnieuw worden geplaatst. Denk zorgvuldig na over waar u lampen wilt hebben, want eenmaal bevestigd kunnen ze niet meer worden verplaatst. Een laatste tip voor een akoestisch spanplafond is dit: Denk na of u snoeren of kabels heeft die u graag uit het zicht wilt hebben. Want ook die kunnen worden weggewerkt achter dit materiaal. Eigenlijk is een akoestisch spanplafond dus ideaal om meer dan één reden: U verbetert de akoestiek van een galmende ruimte, en laat het er ook nog eens veel mooier uitzien!

© Copyright Zollinger. All Rights Reserved