Meubel- en interieurbouw volledig op maat!

Offerte

Een houten vloer in huis? Ontdek de fabels

Fabels rond de houten vloer

Heeft u een houten vloer in uw woning? Of denkt u eraan een houten vloer te leggen? Dan heeft u wellicht al het een en ander over deze vloeren gehoord. Maar let op: er gaan ook vele fabels rond over houten vloeren. In dit blog lichten wij enkele fabels voor u uit en vertellen wij hoe het precies zit met uw houten vloer. Lees snel verder voor meer informatie!

Fabel 1: leg houten vloeren niet in uw keuken

Er wordt beweerd dat houten vloeren niet in de keuken gelegd dienen te worden in verband met beschadigingen. De keuken is echter een van de meest populaire plekken voor de houten vloer. Dit niet geheel zonder reden. Hout kan een hevig gebruik namelijk prima aan, mits de vloer goed onderhouden wordt.

Fabel 2: vochtig dweilen houdt uw houten vloer schoon

Dit is absoluut een fabel. Hout en water is namelijk geen gouden combinatie. Sterker nog, water kan uw vloer ernstig beschadigen. Laat de dweil en de emmer met sop in de kast en kies voor schoonmaakproducten die uw hout niet beschadigen. Water beschadigt namelijk de toplaag van het hout, waarop deze uiteindelijk ook in het hout doordringt en uw vloer verder beschadigt.

Fabel 3: schoenen met hoge hakken zorgen niet voor beschadiging

Het is een fabel dat hoge hakken uw vloer niet beschadigen. Op een hoge hak staat namelijk meer druk dan op schoenen met een platte zool. Vooral de stilettohak tast de staat van uw vloer enorm aan. U zou dit effect kunnen vergelijken met het slaan van hamers op uw houten vloer. Kortom, draag uw hakken enkel buitenshuis.

Fabel 4: in hardhouten vloeren ontstaan geen beschadigingen

Helaas is het zo dat ook in hardhouten vloeren beschadigingen kunnen optreden. Dit kan komen door slijtage of door bepaalde druk of weerstand. Vooral hoogglans vloeren zullen sneller beschadigen. Voor krassen en deuken in uw vloer geven fabrikanten ook geen garantie.

Fabel 5: wanneer de houten vloer krom trekt, ligt dit aan de ondervloer

Merkt u dat uw houten vloer bol staat of is kromgetrokken? Dan ligt dit niet aan een slechte ondervloer. Veelal komt dit door veel vochtigheid of juist droogheid in de ruimte. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Denk aan een lekkage, wisselende luchtvochtigheid, een slechte waterhuishouding of vocht afkomstig uit bijvoorbeeld de kruipruimte.

Conclusie

Er gaan vele fabels de ronde over houten vloeren. Met onze inzichten hoeft u zich geen zorgen meer te maken dat de aanschaf van een houten vloer nadelig zou zijn. Wij wensen u veel succes bij de zoektocht naar uw nieuwe houten vloer!

© Copyright Zollinger. All Rights Reserved