Meubel- en interieurbouw volledig op maat!

Offerte

De beste houten vloer? Ontdek het in dit blog!

Een ruime keuze aan houten vloeren

Bent u benieuwd wat nu precies de beste houten vloer is? In vele vloerenspeciaalzaken wordt deze vraag regelmatig aan de adviseurs gesteld. Er zijn ook zoveel houten vloeren om uit te kiezen. Denk aan multiplank, visgraatparket, duovloer, tapis en lamelparket. Al deze vloeren kennen een verschillende opbouw en structuur. In dit blog vertellen wij u wat de beste houten vloer is en waarom.

Ga voor een multiplank of lamelparket!

De titel zegt het al. Van de meeste type vloeren zijn de multiplank en het lamelparket de beste vloeren om in uw woning te leggen. Deze houten vloeren zijn op een zodanige manier samengesteld dat deze stabieler zijn dan andere houten vloeren. Zo kunt u deze vloeren gemakkelijk over uw vloerverwarming laten leggen. Bij de beste houten vloeren wordt veelal gedacht aan massieve houten vloeren. Toch biedt een multiplank of lamelparket u veel meer voordelen. Wat deze precies zijn? Multiplank en lamelparket bestaat uit een combinatie van goedkoop en wat duurder materiaal. Zo is enkel de toplaag van duurder materiaal. Daarbij zijn de kosten voor het leggen van deze vloeren lager. Dit komt doordat deze vloeren al kant en klaar zijn en het leggen hiervan weinig tijd kost. De planken zijn gemakkelijk te renoveren en daarmee duurzaam te noemen. De vloeren zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming. Ook zorgt de hoge densiteit ervoor dat de vloeren relatief snel warm worden en stabiel blijven. Kortom, multiplank vloeren en lamelparket vormen de beste optie.

Hoe zit het met de andere houten vloeren?

Nu vraagt u uzelf wellicht af: zijn andere houten vloeren dan slecht? Hier kunnen wij enkel op antwoorden dat dit zeer zeker niet het geval is. Wanneer we de focus leggen op massief parket, komt wel uit dat het leggen van dit parket meerdere handelingen nodig heeft. Zo worden massieve houten vloeren vaak verlijmd en verspijkerd gelegd, wat een langere arbeidsduur heeft en daardoor meer geld kost. Daarbij raken deze vloeren ook sneller beschadigd indien deze niet of onjuist afgewerkt zijn. Een goede afwerking kan door middel van een coating of oli├źn zijn. Heeft u vloerverwarming? Dan kan het vrij lang duren voor uw vloer eenmaal verwarmd is. Ook kunt u na het leggen van uw massieve houten vloer niet direct uw meubels terugplaatsen, zoals dit bij een multiplank en lamelparket wel kan.
Met andere woorden, kies voor een multiplank of lamelparket indien u de beste vloer wenst!

© Copyright Zollinger. All Rights Reserved