Meubel- en interieurbouw volledig op maat!

Offerte

Weten hoe u uw huis kunt verwarmen? Wij geven energieadvies

Duurzame manieren om uw huis te verwarmen

De winter is weer in aantocht en dat betekent kou en warme truien. De verwarming gaat weer aan, waarop u ook meer gebruik maakt van energie. In dit blog geven wij u energieadvies omtrent hoe u uw woning het beste op een duurzame manier kunt verwarmen. Wenst u over te stappen naar een andere energieleverancier? Ook daarmee kunt u veel geld besparen. Start vandaag nog met vergelijken en lees onze tips!

Uw woning via de CV ketel verwarmen

De CV ketel is u wellicht welbekend. Deze herleidt het warme water via buizen naar kachels.
Meestal wordt het water verbrand door een brander. Deze werkt op aardgas. Aardgas wordt ook wel gezien als de groene energie van de toekomst.

Verwarmen via de HR-ketel

Een HR-ketel zou u kunnen zien als een nieuwere CV ketel. Dit betekent dat deze ketel minder gas nodig heeft om het water te verwarmen dan een normale CV ketel. Met een HR-ketel heeft u dan ook een duurzame ketel in huis.

Zonneboiler

Een zonneboiler verzorgt het warme water in uw woning door de zonnecollector op het dak en het voorraadvat. Deze kunt u aansluiten op een warmtepomp of uw CV ketel. Een duurzaam alternatief.

Warmtepomp

De warmtepomp is een duurzamere optie dan een CV ketel. Deze pomp haalt haar warmte uit de omgeving (het grondwater) en de lucht. Deze pomp werkt op elektriciteit, waarop gasverbruik door stroomverbruik vervangen wordt. Stroom is duurzamer dan het gebruik van gas.

Pelletkachel

De pelletkachel is een nog vrij nieuwe manier om een woning te verwarmen. Men verwarmt hierdoor een woning door het verbranden van pellets. Dit is zuiniger dan een normale kachel. Daarbij worden de pellets gemaakt van restafval van de houtindustrie, waardoor er ook sprake van recycling is.

Zonneboilercombi

Met een zonneboilercombi verwarmt u uw woning op zonne-energie. De zonneboiler zorgt niet alleen voor warm water, maar verwarmt ook het huis. Zo kunt u op een milieuvriendelijke wijze uw woning verwarmen.

Voor welke optie gaat u?

U heeft zojuist kunnen lezen over de diverse duurzame mogelijkheden om uw huis te verwarmen. Welke optie spreekt u het meeste aan? Kies om optimaal kosten te besparen ook voor een goedkope, duurzame energieleverancier. Wij wensen u veel succes bij uw keuze!

© Copyright Zollinger. All Rights Reserved