Meubel- en interieurbouw volledig op maat!

Offerte

Egalisatie van een betonvloer: de werkwijze

Aan de slag met het egaliseren van uw betonvloer

Bent u van plan uw betonvloer te egaliseren? Het egaliseren van vloeren houdt grofweg in dat u de ondervloer klaarmaakt voor een nieuwe vloerbedekking. U kunt dit zelf doen, of, indien u niet over de juiste kennis beschikt, de keuze maken voor een professional. Nadat de vloer vakkundig is geëgaliseerd, kunt u deze op orde maken voor elke gewenste toepassing. Maar hoe kunt u dit het beste aanpakken? Wij vertellen u hier graag meer over in dit blog. Lees verder en ga aan de slag met ons handige advies

De egalisatie van de betonvloer

Gaat u renoveren of verbouwen? Doorgaans wordt dan de oude vloerbedekking verwijderd. Het kan echter ook het geval zijn dat een nieuw stuk dekvloer tegen een oude dekvloer is aangesmeerd, wat de ondervloer ongeschikt maakt voor nieuwe vloerbedekking. Dan is een egalisatie van de ondervloer zeer gewenst. Het egaliseren gebeurt met egaline. Dit is een vloeistof die verrijkt is met kleurstoffen. Er zijn diverse egalines te verkrijgen. Zo ook egalines die u speciaal voor een parketvloer kunt gebruiken en die de werking van het hout perfect opvangen. Ook kunt u speciale egalines voor houten ondergronden aanschaffen. Deze beschikken over vezels en zijn sterker dan de normale egalines. Er bestaat naast deze twee egalines ook een standaard egaline, welke tot een dikte van 10mm gaat. Hierboven is het ook mogelijk te egaliseren, maar hiervoor moet u wel een andere soort egaline gebruiken. Anders wordt het een dure onderneming.

De egaline aanbrengen

U kunt egaline niet zomaar aanbrengen. Als eerste stap dient u de ondervloer goed te reinigen door te schuren of diamant schuren. Hierna kunt u de vloer stofzuigen om vervolgens een hechtprimer aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat de egaline zich aan de ondervloer hecht. Na het opdrogen van de hechtprimer, kunt u de diepe gaten en scheuren dichtmaken met een speciaal snelcement. Maak niet de keuze voor normaal cement, want dit droogt zeer langzaam. En is deze eenmaal voorzien van egaline en een nieuwe bedekking, dan is de kans groot dat het vocht hier nog uitkomt. En dit wilt u het liefst voorkomen, omdat dit grote problemen kan veroorzaken. Nadat u de gaten goed heeft gedicht, kunt u egaline aanbrengen. Dit kunt u handmatig of machinaal doen, afhankelijk van uw wensen en de middelen die u bezit.

Start met de egalisatie van uw betonvloer

Wij hopen u middels dit blog van voldoende tips te hebben voorzien en hopen dat u hiermee aan de slag kunt. Ondervindt u toch problemen bij de egalisatie van uw betonvloer? Schakel dan een specialist in. Zo weet u zeker dat u op een efficiënte wijze geholpen wordt. Wij wensen u veel succes met het egaliseren van uw betonvloer!

© Copyright Zollinger. All Rights Reserved