Meubel- en interieurbouw volledig op maat!

Offerte

Kies voor luxe, kies voor een vloer van marmer!

Marmer: steensoort met een luxe uitstraling

Marmer is een steensoort die in de loop der tijden al op veel verschillende manieren op waardering heeft kunnen rekenen. Lange tijd werd deze steensoort gezien als een bijna koninklijk materiaal met een luxe, maar wat kille uitstraling. Dat is echter al lang niet meer zo. Deze kalkhoudende steensoort wordt nog steeds gezien als een luxe steensoort, maar wordt over het algemeen niet meer ervaren als ‘kil’. Sterker nog: marmer wordt sinds enkele tientallen jaren ervaren als een soort natuursteen die je huis niet alleen een luxe, maar ook een warme uitstraling geef. Daarbij is marmer goed bestand tegen krassen en beschikbaar in verschillende kleuren. Marmer wordt onder meer gebruikt voor wandtegels en keukenbladen, maar natuurlijk ook voor vloeren. Marmer is daarom tegenwoordig een uitstekende keuze als je je huis of bedrijf een luxe en warme uitstraling wilt geven!

Marmer bij de oude Grieken en Romeinen

Marmer is al zeer lang populair als bouwmateriaal in de beeldhouwkunst. Dat komt onder meer door de fraaie transparante lichtinval en de vastheid van deze steen die toch vrij hard is om handmatig te bewerken. Griekse en Romeinse beeldhouwers gebruikten al in de klassieke oudheid wit marmer, voornamelijk vanwege de lichtinval. Het woord ‘marmer’ komt dan ook van ‘marmaros’ dat in het Grieks ‘glanzende steen’ betekent. Egaal wit marmer staat zelfs symbool voor puurheid en onsterfelijkheid. Met een vloer van marmer heet je je bezoekers dan ook welkom in een ruimte die veel meer uitstraalt dan luxe alleen.

Marmer: een duurzaam materiaal

Marmer heeft niet alleen een luxe en warme uitstraling. Deze steensoort is slijtvast en krasbestendig. Marmer is daardoor bijzonder duurzaam: het gaat een heel leven mee. Praktisch gezien is marmer eenvoudig te onderhouden, mits op een professionele manier. Als je niet precies weet hoe u het reinigen van marmer moet aanpakken, vraag dan het advies dan een expert van Natuursteen Drunen. Als je het schoonmaken namelijk verkeerd aanpakt kunnen er doffe vlekken of beschadigingen ontstaan aan je marmeren vloer. Dat wil je natuurlijk niet. Bij de juiste manier van schoonmaken is onderhoud van een vloer van marmer echter zeer eenvoudig. Marmeren vloeren worden daarom veel in badkamers, keukens en bedrijfshallen geplaatst.

Marmer in uw woning!

Marmer heeft een levendig uitstraling en past daardoor in elk soort ruimte, of je nu een klassiek of modern interieur kiest. Elk stuk marmer heeft een unieke uitstraling, waardoor deze steensoort je woning een geheel eigen karakter geeft. Daarbij komt marmer in alle kleuren, van licht tot donker, en in verschillende afwerkingen, van mat tot glad. Er is dus een geschikte marmeren vloer voor iedereen. Twijfel je nog? Kom dan bij Natuursteen Drunen de verschillende marmeren vloeren bekijken in de showroom.

© Copyright Zollinger. All Rights Reserved