Meubel- en interieurbouw volledig op maat!

Offerte

Ruimte snel verwarmen door convectoren met ventilator

Je woning in no-time verwarmd

Wist je dat er een handig apparaatje is dat ervoor zorgt dat je woning nog sneller opwarmt? Door middel van convectoren met een ventilator wordt je ruimte dubbel zo snel warm! Ben je benieuwd hoe dat precies in zijn werk gaat? In dit blog leggen we het uit. Wil jij ook je kamers sneller opwarmen, dan neem je eens contact op met een specialist die je woning kan voorzien van convectoren met een ventilator!

Hoe werken convectoren met een ventilator?

Natuurlijk is het handig om eerst te weten hoe een convector precies werkt. Waar traditionele radiatoren nog werkten met stralingswarmte, werkt de convector volledig op convectiewarmte. De koude lucht in je woning wordt als het ware naar binnen gezogen en in de convector opgewarmd. Daarna wordt het weer vrijgegeven in de kamer, waar het omhoog stijgt. Wanneer de lucht afkoelt zakt het weer naar beneden, komt het bij de convector terecht, en begint het proces weer opnieuw.

Snelle verwarming van de ruimte

Met een convector wordt de ruimte veel gelijkmatiger verwarmd dan bij een radiator, die gebruik maakt van stralingswarmte. Wil je het verwarmingsproces versnellen? Dan kies je voor convectoren met een ventilator. Deze zorgen ervoor dat je woning nog sneller warm wordt. De ventilator zorgen ervoor dat de warme lucht als het ware de woning ingeblazen wordt, wat de circulatie vergroot. De montage voor convectoren met een ventilator is eenvoudig, aangezien de magneten aan de ventilator gemakkelijk aan de convector gemonteerd kunnen worden.

Geen onnodig stroomverbruik

De ventilator gaat pas werken als de convector opwarmt, en stopt automatisch wanneer deze weer afkoelt. Daardoor bestaat er dus niet het risico dat de ventilator onnodig aan staat. Hij verbruikt dan ook zeer weinig stroom. Jaarlijks verbruikt het zo’n 0.55 watt stroom, wat gelijk staat aan 16 cent per jaar per ventilator. Tel daarbij op dat een convector een stuk zuiniger is dan een radiator, en je zult flink besparen op jaren dat je gebruik hebt gemaakt van een radiator om je huis te verwarmen.

Neem contact op met een specialist

Kies jij ook om je ruimte sneller te verwarmen door convectoren met een ventilator? Dan zit je er thuis dus niet alleen comfortabeler bij, maar zul je het ook zeker merken in je portemonnee. Neem eens contact op met een specialist bij jou in de buurt en vraag deze naar de mogelijkheden voor jouw woning. Voor je het weet zijn de convectoren met een ventilator geïnstalleerd en zit je er weer warmpjes bij!

© Copyright Zollinger. All Rights Reserved