Meubel- en interieurbouw volledig op maat!

Offerte

Ervaar de voordelen van vloerverwarming

Nieuwe vloer met vloerverwarming

Een nieuwe vloer aanleggen zonder dat hierbij ook meteen een vloerverwarming bij geïnstalleerd wordt? Dat gebeurt tegenwoordig bijna niet meer. Ook nieuwbouwwoningen worden zo goed als allemaal voorzien van een vloerverwarming. Kiest u voor deze optie, dan profiteert u immers van veel voordelen. Welke voordelen dat precies zijn? Dat leest u in ons blog!

Besparen op uw energierekening

De meeste voordelen van vloerverwarming komen door het feit dat de warmte zeer gelijkmatig over de kamer verdeeld wordt. Dit is ook de reden dat de gevoelstemperatuur een stuk hoger ligt. Is het in een kamer met een radiator pas aangenaam warm wanneer de verwarming op 21 of 22 graden staat, dan kan de vloerverwarming gerust op 19 of 20 graden gezet worden. Door het lager zetten van de verwarmingstemperatuur, zult u flink op uw stookkosten besparen. Dat gaat u zeker merken in uw portemonnee.

Verhoging van het wooncomfort

Net als de besparing op uw energiekosten is ook een verhoogd wooncomfort het resultaat van de gelijkmatige warmteverdeling. Het is niet meer nodig om naast de radiator te gaan zitten wanneer u het erg koud heeft en snel op wilt warmen. Heeft u altijd moeite om uw voeten op te warmen, ongeacht hoeveel paar dikke sokken u aantrekt? Ook dat probleem is met een vloerverwarming verholpen!

Kamer hygiënisch verwarmen

Bovendien zorgt de gelijkmatige verdeling van warmte ervoor dat extra luchtcirculatie voorkomen wordt. Bij radiatoren wordt de luchtcirculatie erg versterkt, waardoor er veel meer stof in de omgevingslucht opgenomen wordt. De radiatoren zijn daarbij erg lastig schoon te maken, wat betekent dat er tussen de gleuven ook flink wat stof zal ophopen. Ook de luchtvochtigheid wordt beter door de verminderde luchtcirculatie.

Een onzichtbare verwarming

Omdat de vloerverwarming netjes weggewerkt wordt in de vloer van de kamer, zult u veel meer ruimte overhouden. U hoeft geen rekening te houden met lelijke radiatoren bij het inrichten van uw kamer. Het meubilair kunt u plaatsen waar u wilt en u heeft alle ruimte om een stijlvol interieur te verwezenlijken.

Toekomstbestendig door vloerverwarming

Ten slotte zorgt het gebruik van een vloerverwarming er tevens voor dat uw woning klaar is voor de toekomst. De overheid wil namelijk dat over een aantal jaar geen enkele woning in Nederland meer gebruik maakt van gas. De alternatieven warmtebronnen van gas zijn de warmtepomp en de stadsverwarming. Deze werken het beste wanneer u gebruik maakt van lage temperatuurverwarming, zoals vloerverwarming.

Hulp van een specialist

Bent u ook van plan om een nieuwe vloer te leggen, of gaat u uw huis (ver)bouwen? Kies dan voor de optie van vloerverwarming! Maak een afspraak met een specialist en bespreek de mogelijkheden voor uw pand. Voor u het weet geniet u zelf van alle voordelen van vloerverwarming!

© Copyright Zollinger. All Rights Reserved