Meubel- en interieurbouw volledig op maat!

Offerte

Tips voor een goed keukenontwerp

De mooiste keuken door een goed keukenontwerp

Wanneer u een praktische en mooie keuken wilt dan is een goed keukenontwerp onmisbaar. De keuken moet immers wel naar wens functioneren en er ook nog stijlvol uit zien. In dit blog vindt u handige tips zodat u zeker weet dat u tot een goed keukenontwerp zult komen.

Tip 1: Ruimte en budget

Het is belangrijk dat uw keukenontwerp haalbaar is. Zorg er daarom voor dat u vooraf een helder beeld heeft van de afmetingen van de ruimte en van uw budget. Wanneer uw budget op voorhand duidelijk is kunt u uw keuzes hierop baseren wanneer u tijdens de bouw keuzes moet maken.

Goed keukenontwerp tips

Tip 2: De keukenindeling

U gebruikt uw keuken voor meerdere doeleinden, deze hebben ieder een eigen zone. De kookzone, de afval- en afwaszone, de voorbereidingszone, de bevoorradingszone en de opbergzone hebben allemaal een plekje nodig in uw keuken. Probeer hier rekening mee te houden tijdens het maken van uw keukenontwerp. Zo is het belangrijk voor de vrije doorgang om de denkbeeldige driehoek tussen de wasbak, de koelkast en het kookvuur zo veel mogelijk leeg te laten, deze ruimte gebruikt u namelijk het meest. Houdt bij de indeling van de keuken ook rekening met de locatie van de gastoevoer en het water, deze later verplaatsen kost namelijk erg veel geld. Bespaar dus geld door een goed keukenontwerp op voorhand te realiseren!

Tip 3: De aankleding

Nu komt het leukste onderdeel van het keuken ontwerpen: de aankleding! Kies welke kasten, apparatuur en werkbladen u aan uw keuken wilt toevoegen en creƫer zo een mooi geheel die past bij uw stijl. Ook kunt u nadenken over de kleuren en materialen van deze producten. Wilt u bijvoorbeeld graag een houten werkblad of toch liever een granieten? Al deze keuzes dragen bij aan het eindresultaat van uw keuken. En ook al deze keuzes verdienen een plaats in uw keukenontwerp, zo weet u op voorhand precies wat u wilt en waar u aan gaat beginnen.

Tip 4: Werk met een professional

Wist u dat u uw keukenontwerp ook kunt laten ontwerpen in samenwerking met een professional? Zo komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan en ziet u geen dingen over het hoofd. Een professional heeft vakkennis en weet waar u allemaal op moet letten bij het ontwerpen van een keuken. Zoek eens op internet naar een specialist bij u in de buurt!

© Copyright Zollinger. All Rights Reserved