Meubel- en interieurbouw volledig op maat!

Offerte

Uw marmeren vloer laten behandelen

Kristalliseren: uw marmer vloer wordt weer als nieuw!

Bent u trots eigenaar van een prachtige marmeren vloer in uw woning? Dan zou het natuurlijk zonde zijn als daar vlekken, krassen of andere oneffenheden in zouden komen. Daarom raden wij altijd aan om marmer te laten behandelen. Maar hoe gaat dat behandelen eigenlijk precies? En wat is het effect? Wij vertellen er alles over!

De Spaanse methode van het kristalliseren

De beste manier om marmer te laten behandelen is door de speciale Spaanse methode genaamd kristalliseren. Marmerbewerking is een activiteit die door meesters in Spanje al eeuwenlang uitgevoerd werd. Geen wonder dus dat zij de beste manier van marmer behandelen ontwikkeld hebben. Bij kristallisatie wordt het marmer verwarmd waardoor de poriën van het gesteente zich openen. In deze poriën worden kristallen aangebracht. Het gesteente koelt af en sluit vervolgens om de kristallen heen. Hierdoor wordt het marmer zeer hard, is het beter bestand tegen vocht en vuil en krijgt het bovendien een prachtige glans.

marmer vloer behandelen

Verwijderen van oneffenheden

Bent u te laat met het kristalliseren van uw marmer vloer, en vertoont het vlekken, krassen of andere oneffenheden? Geen nood! U kunt het marmer ook laten behandelen om deze oneffenheden te verwijderen. Dit wordt gedaan door de vloer eerst af te slijpen. Hierdoor blijven er geen vlekken of krassen meer achter. Vervolgens wordt de kristallisatie techniek toegepast. Hierdoor is het marmer niet meer dof van het afslijpen, maar heeft het een prachtige glans. Bovendien is het in de toekomst beter bestand tegen oorzaken van oneffenheden.

Eenvoudig schoon te houden

Een bijkomend voordeel van het marmer behandelen met de kristallisatie techniek, is dat de vloer veel beter schoon te maken is. Marmer is zeer gevoelig voor vocht, wat het dweilen lastig maakt. Er moet opgelet worden met het gebruik van water, en ook moet de vloer zeer snel weer gedroogd worden. Door de vloer te laten kristalliseren kunt u dweilen zonder u zorgen te hoeven maken over vlekken. Redenen genoeg dus om uw vloer van marmer te laten behandelen!

© Copyright Zollinger. All Rights Reserved