Meubel- en interieurbouw volledig op maat!

Offerte

De voordelen van een bio-ethanol haard

Waarom moet je echt een bio-ethanol haard hebben?

Haarden bestaan natuurlijk in vele verschillende soorten en maten, en door het grote aanbod kan het lastig zijn om te kiezen voor de juiste haard. Daarom helpen we graag. In dit blog zetten we een aantal voordelen van een bio-ethanol haard op een rijtje.

Wat is een bio-ethanol haard?

Zo’n haard is er een die, zoals de naam al zegt, werkt op bio-ethanol. Deze vloeistof is goedkoop en zeer licht ontvlambaar. Meestal werken zulke haarden met inzetbare branders. Dit zijn een soort bakken waarin een steenachtige spons zit die de vloeistof bij zich houdt. Zo ontsnapt deze niet meer uit de brander en ontstaat er dus geen brandgevaar. De haard zet je aan door het reservoir bij te vullen en de vloeistof aan te steken.

Een bio-ethanol haard is enorm flexibel

Haarden die op bio-ethanol werken lenen zich zeer goed voor een modern interieur. Het leuke van dit soort haarden is namelijk dat ze geen luchtafvoer nodig hebben. Geen ‘ouderwetse’ schoorsteen in uw interieur dus. Hierdoor kunnen ze overal in huis geplaatst worden.

Schone en goedkope verbranding

Nog een zeer groot voordeel van dit soort haarden is dat ze een enorm schone verbranding hebben, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een houtkachel. Er komt geen geur of rook bij vrij. Zo is zo’n haard dus in bijna alle ruimtes in huis te gebruiken, mits er voldoende ventilatie is. Bovendien is bio-ethanol zeer goedkoop. Een liter haal je namelijk al voor zo’n €1,70 in huis!

Gemakkelijk in gebruik

Doordat de haard werkt op brandbare vloeistof hoef je de haard alleen maar bij te vullen. De gemiddelde brander heeft een brandtijd van 6 tot 8 uur. En met een lange aansteker steek je de haard makkelijk aan. Mag de haard uit? Dan schuif je een schuifje dicht en de vlammen zijn gedoofd!

© Copyright Zollinger. All Rights Reserved