Meubel- en interieurbouw volledig op maat!

Offerte

Gietvloeren en vloerverwarming, kan dat?

Kunt u een gietvloer en vloerverwarming met elkaar combineren?

Zowel gietvloeren als vloerverwarming worden in Nederland steeds vaker geinstalleerd, maar zijn ze ook gecombineerd te gebruiken? Interieurbouw Arnhem zocht het voor u uit. Wilt u zeker weten dat uw gietvloer geschikt is voor vloerverwarming? Schakel dan de hulp in van een specialist in vloercoating.

Verschillende soorten

Er bestaan verschillende soorten gietvloeren en elk type heeft weer andere kenmerken. Daardoor zijn sommige gietvloeren meer geschikt voor een vloerverwarming dan andere. Wij zetten de verschillende type gietvloeren en hun combinatiemogelijkheid met een vloerverwarming graag voor u op een rij.

1. Polyurethaan kunstharsvloer

Kunstharsvloeren zijn goed te combineren met een vloerverwarming indien u kiest voor een variant van polyurethaan. Polyurethaan is goed bestand tegen scheurvorming en is bovendien flexibeler dan een gietvloer van epoxy. Omdat een polyurethaan kunstharsvloer maar 2 tot 3 millimeter dik is, is deze ideaal te combineren met vloerverwarming.

2. Epoxy gietvloer

Gietvloeren van epoxy zijn erg populair, maar helaas moeilijk te combineren met vloerverwarming. Wanneer u veel aandacht besteed aan het selecteren van de juiste voegen dan is het echter wel mogelijk. De warmte van de vloerverwarming leidt tot uitzetting van de vloer. Epoxy kan helaas maar een minimum aan krimp- en uitzetspanning opvangen voordat het gaat scheuren.

3. Troffelvloer of steentapijt

Dit type gietvloer is van alle varianten het best te combineren met vloerverwarming. Deze vloer heeft een meer open structuur, daardoor ontstaat er een goede combinatie van doorlaatbaarheid en isolatie. Hierdoor kan het energieverbruik van uw woning dalen met wel dertig procent!

4. Cementgebonden gietvloer

Bij cementgebonden gietvloeren is er heel wat handwerk nodig om de vloer netjes egaal te krijgen. Daarom is een cementgebonden vloer eigenlijk geen echte gietvloer. Deze vloer heeft een laagdikte van tussen de 2 en 22 millimeter en bestaat uit cement, bindmiddel en verschillende chemische toeslagstoffen. Of vloerverwarming te combineren valt met deze vloer is afhankelijk van de samenstelling van deze materialen, u kunt het beste een specialist raadplegen wanneer u er zeker van wilt zijn dat uw cementvloer niet beschadigd wanneer u deze combineert met vloerverwarming.

© Copyright Zollinger. All Rights Reserved