Meubel- en interieurbouw volledig op maat!

Offerte

Wonen in een loods? Wij vertellen er meer over!

Wonen in een loods

In de loop der jaren zijn loodswoningen in het buitenland heel populair geworden. De staalconstructie maakt wonen in een loods ideaal in warme landen. Maar ook in Nederland wordt dit concept steeds populairder. Wij vertellen graag meer over loodswoningen en, natuurlijk ook niet onbelangrijk, hoe u er een kunt inrichten!

Kenmerken van een loodswoning

Wanneer we het hebben over een loods, denkt u (niet onterecht) waarschijnlijk meteen aan een plek die bedrijven gebruiken als magazijn. Maar tegenwoordig zijn er veel meer bestemmingen voor een loods. Zo gebruiken bedrijven het ook regelmatig als kantoorpand. U kunt zelfs in een loods wonen, met al het comfort van een ‘gewone’ woning. Het is een no-nonsense woning waarin u uw creativiteit de vrije loop kunt laten gaan. Het basisprincipe is een soort loftwoning: een grote open ruimte zonder draagmuren. U kunt hem wel in verschillende ruimtes indelen, met aparte kamers. Veel loftwoningen zijn ook erg duurzaam en eigentijds.

Zelf een loods bouwen

De bouw van een loodswoning is zeer eenvoudig. U heeft natuurlijk een stuk grond nodig, en de loods zelf kunt u relatief eenvoudig zelf bouwen. U kunt uw wensen doorgeven aan een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Zij nemen met u de mogelijkheden door, en stellen een bouwpakket voor u samen. Dit bouwpakket kunt u heel eenvoudig in elkaar zetten, met relatief weinig extra materialen. Een loods is namelijk een stalen skelet met daaroverheen geïsoleerde sandwichpanelen.

Zo kunt u een loods inrichten!

Natuurlijk wilt u uw loodswoning ook leuk inrichten. Hiervoor geven wij een aantal tips:

  1. Kies voor grote meubelstukken. Het gaat namelijk om een grote open ruimte, dus kleine meubels zouden snel wegvallen.
  2. Geef uw woning een persoonlijke touch om kilheid te voorkomen. Een grote lege ruimte voelt namelijk al snel koud aan, dus leuke souvenir van uw reizen, of mooie foto’s aan de muur maken de woning gezellig.
  3. Om kilheid te voorkomen kiest u ook voor vrolijke prints en dessins.

Voor persoonlijk advies kunt u natuurlijk ook altijd onze interieurbouwer om hulp vragen!

© Copyright Zollinger. All Rights Reserved