Meubel- en interieurbouw volledig op maat!

Offerte

Waarom een marmeren vloer reinigen belangrijk is

Marmer: een terugkerende trend

Marmeren spullen in huis is sinds 2014 een terugkerende trend. Denk bijvoorbeeld aan marmeren lampen en kaarsenhouders of volledige keukenbladen en vloeren. Wist u dat marmer een zeer duurzaam materiaal is? Met het juiste onderhoud van marmer kan het zelfs een leven lang mee gaan. Zo kan het laten plaatsen van een marmeren vloer een goede investering zijn. Hoe u een marmeren vloer goed kan onderhouden zodat u er lang plezier van heeft, leest u hier.

Uw marmeren vloer laten reinigen

U kunt ervoor kiezen een marmeren vloer zelf te reinigen of iemand in te schakelen die het voor u doet. Marmer is best een broos materiaal en dus kunt u er goed aan doen deze klus uit handen te geven. Zo heeft iedere soort natuursteen ook een andere aanpak nodig in het onderhoud ervan. Met het laten reinigen van uw marmeren vloer kunt u vlekken en verkleuringen verminderen.

De mogelijkheden van het onderhoud

Er zijn verschillende dingen die u in het onderhoud van uw marmeren vloer kan laten doen. Zo kan de vloer geslepen, gepolijst en geïmpregneerd worden. Bij het slijpen van een marmeren vloer wordt er een zeer dun laagje verwijderd, waardoor beschadigingen verdwijnen. Vervolgens kan de vloer gepolijst worden, wat inhoudt dat het oppervlak weer glad gemaakt wordt. Tenslotte is het impregneren van de vloer belangrijk. Hiermee voorkomt u dat vlekken in de vloer trekken. Omdat het onderhoud van een marmeren vloer ook afhankelijk is van hoe de vloer gebruikt wordt, is het aan te raden met een professioneel bedrijf te overleggen wat het beste behandelplan is.

Advies nodig voor een klus?

Heeft u een andere vraag over het onderhoud van uw interieur? Wij beantwoorden uw vragen graag. Stel uw vraag door een bericht te sturen via het contactformulier op deze website. Wij proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

© Copyright Zollinger. All Rights Reserved