Meubel- en interieurbouw volledig op maat!

Offerte

Zo creëert u een industrieel interieur

Een stoere en gezellige woonstijl

Houdt u ook zo van de industriële interieurstijl, maar weet u niet zo goed hoe u deze thuis kunt creëren? Met ouderwets deurbeslag en antieke accessoires komt u al een heel eind! Wij vertellen u in dit blog hoe u de industriële stijl zelf kunt toepassen.

Wat is de industriële interieurstijl?

Het industriële interieur kenmerkt zich door zijn stoere, robuuste karakter. Er wordt veelal gebruik gemaakt van natuurlijke en onbewerkte materialen zoals beton, baksteen en hout. Deze basis wordt dan aangevuld met antieke accessoires. U kunt verschillende kleuren laten terugkomen in uw industriële interieur, maar in de praktijk wordt er vaak gekozen voor de kleur grijs in verschillende tinten zoals antraciet en lichtgrijs. Deze basiskleur kunt u aanvullen met wit, zwart en een accentkleur zoals blauw of groen.

Begin bij de basis

Wanneer u een industriële sfeer wilt creëren in uw ruimte, kunt u het best beginnen bij de ‘basis’ van de ruimte. Hiermee bedoelen we wanden, muren en verlichting. Bij de industriële interieurstijl zien we vaak vloeren van hout en beton terugkomen. Voor de muren zien we vaak onbewerkt beton of baksteen. Heeft u niet zo’n soort muur? Dan kunt u met behang eenvoudig de illusie van een betonnen of bakstenen muur creëren. Voor de verlichting bevelen we lampen van metaal aan. Metaal, staal en ijzer hebben een stoere uitstraling. Hoe meer u van deze materiaalsoort toepast in uw interieur, hoe ruiger de uitstraling.

industrieel interieur

Stoere woonaccessoires

Nu de basis van uw ruimte helemaal klopt, kunt u deze gaan vullen met meubels en woonaccessoires die passen bij de industriële stijl. Ook hiervoor kunt u weer kiezen voor de materialen beton, hout, metaal en steen. Kies voor robuuste meubels, vintage sfeerverlichting, leren banken en stoelen en ouderwets deurbeslag.

© Copyright Zollinger. All Rights Reserved