Meubel- en interieurbouw volledig op maat!

Offerte

Voor- en nadelen pebble vloer in badkamer

De voor- en nadelen van een pebble vloer in de badkamer

Een pebble vloer in de badkamer

Denkt u eraan om een pebble vloer in uw badkamer te laten plaatsen? Een pebble vloer zorgt voor een speelse en natuurlijke look in uw badkamer. Pebbles zijn kleine of grotere kiezelstenen die een gladde afwerking hebben. Hierdoor zijn zij erg geschikt om te gebruiken als vloerdecoratie in uw badkamer. De pebbles zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en maten. Benieuwd naar de voor- en nadelen van een pebble vloer in de badkamer? Wij zetten ze voor u op een rij.

Goed voor uw voeten

Doordat de pebbles in rivieren liggen, worden ze geheel glad. Het water slijt namelijk de scherpe kanten er vanaf. Deze gladde stenen op uw badkamervloer zijn erg aangenaam voor uw voeten. Wist u trouwens dat het ook nog eens gezond is om met uw blote voeten op kiezels te lopen? Het stimuleert de doorbloeding van de voeten. Met een goede doorbloeding voorkomt u koude, opgezwollen en pijnlijke voeten.

Een natuurlijk effect

Naast dat een pebble vloer aangenaam is voor uw voeten, is een ander voordeel dat het een natuurlijk en artistiek effect geeft aan uw badkamer. De stenen zijn immers een natuurproduct, dus iedere kiezel is weer anders. Zo haalt u de natuur in huis!

Makkelijk te leggen

Waar vroeger iedere steen in cement gelegd moest worden, gaat dat tegenwoordig gelukkig een stuk makkelijker! Vaak zijn pebbles verkrijgbaar als matjes die eenvoudig tegen elkaar aan worden gelegd. Zo kunt u de vloer makkelijk zelf leggen, of een professional inschakelen om dit voor u te doen.

Kans op schimmel

Na al deze voordelen is er ook een nadeel te noemen van een pebble vloer in de badkamer. Omdat de voegen vaak lager liggen dan de kiezels zelf, blijft hier na het douchen langer water in staan. Hierdoor kan schimmel ontstaan. Zorg er dus voor dat u na het douchen de vloer goed afdroogt.

Vond u dit blog interessant? Lees dan ook eens ons blog over marmeren vloeren.

© Copyright Zollinger. All Rights Reserved