Meubel- en interieurbouw volledig op maat!

Offerte

Waarom het aanleggen van een nieuw rookkanaal zo belangrijk is

Waarom het aanleggen van een nieuw rookkanaal zo belangrijk is

Geniet veilig van je open haard

Om optimaal van je haard te genieten is het belangrijk dat u er goed voor zorgt. Dat begint met een goed rookkanaal. Wat is een rookkanaal? Dit is een kanaal waardoor de rookgassen kunnen worden afgevoerd. Een rookkanaal kan van verschillende materialen zijn gemaakt, zoals een flexibel materiaal, hard roestvrij staal, aluminium of gewoon staal. Het is veel veiliger om een rookkanaal in een schoorsteen te plaatsen, in plaats van de huidige schoorsteen te gebruiken. Waarom? Dat vertellen we je in in blog!

Levensbedreigende risico’s

Hoewel vaak wordt gedacht dat de rook van een haard via een ‘simpele’ stenen schoorsteen kan worden afgevoerd, is dit zeker niet altijd het geval. De meeste schoorstenen hebben geen goede trek en kunnen bovendien verstopt raken. Heb je een oudere kachel die naar behoren werkt? Problemen zullen zich voordoen bij het plaatsen van een nieuwe kachel. Vaak is de oorzaak hiervan de omschakeling tussen een kachel met laag rendement, die gassen op hoge temperatuur afgeeft, en een kachel met een hoog rendement, die gassen met lage temperatuur afgeeft. Problemen die hierdoor kunnen ontstaan ​​zijn rookterugslag in de kamer of levensbedreigende creosootvorming.

Beter voorkomen dan genezen

Er kunnen ook andere problemen optreden bij een verouderde houtkachel zonder goed rookkanaal. Hierdoor kan condensatie ontstaan, waardoor vocht- en roetvlekken ontstaan. Ook kan een stenen rookkanaal door ouderdom lekken. Deze problemen kunnen worden verholpen door een rookkanaal te laten aanleggen. Een rookkanaal kan aangepast worden aan uw woning, zodat uw schoorsteen een betere trek en een hogere isolatiewaarde heeft. Ook voorkom je schoorsteenbranden. Beter voorkomen dan genezen!

Heb je tips?

Na ons onderzoek naar rookkanalen zijn we ook benieuwd naar jouw mening. Heb jij een rookkanaal laten installeren en wil je jouw ervaringen delen? Laat een bericht achter via onze contactpagina en wie weten plaatsen we het op de website!

© Copyright Zollinger. All Rights Reserved