Meubel- en interieurbouw volledig op maat!

Offerte

Hoe kiest u een geschikte bakkerijvloer?

Een geschikte bakkerijvloer kiezen

Heeft u een bakkerij of gaat u binnenkort een bakkerij openen? Dan zijn er veel zaken om over na te denken. Zo ook de inrichting van de bakkerij. Een van de keuzes die u dan moet maken is de vloer die u gaat laten leggen. Omdat wij snappen dat u wellicht door de bomen het bos niet meer ziet, hebben wij een lijstje gemaakt met eigenschappen waar u op kunt letten.

1. Slijtvast

Een van de eigenschappen die een bakkerijvloer moet hebben is dat het slijtvast moet zijn. Op de vloer worden vaak zware materialen heen en weer geschoven en er wordt dagelijks veel overheen gelopen. De vloer moet hier wel tegen kunnen. Zorg er dus voor dat u een vloer kiest die tegen een stootje kan.

2. Hittebestendig

Daarnaast moet de vloer hittebestendig zijn. Er wordt natuurlijk veelvuldig gebruik gemaakt van ovens met hoge temperaturen. Kies dus voor een vloer die hier tegen kan. Er bestaan bijvoorbeeld vloerafwerkingen die uw vloer tegen hitte beschermen.

3. Hygiënisch

Natuurlijk ook niet onbelangrijk is dat de vloer hygiënisch moet zijn. Een vloer is onder andere hygiënisch wanneer hij naadloos is en vloeistofdicht is. Hierdoor blijven er geen etensresten in de voegen zitten.

4. Veilig

Tot slot is een eigenschap om op te letten de veiligheid van de vloer. De hele dag wordt er over de vloer gelopen en zullen er resten op de grond belanden. Dan is het belangrijk dat de vloer niet glad wordt, want u wilt natuurlijk niet dat uw medewerkers vallen. Een goede bakkerijvloer is voorzien van een antislip laag.

Wij helpen u graag bij het uitzoeken van een geschikte bakkerijvloer. Dit is bijvoorbeeld een geschikte optie voor een bakkerijvloer in Groningen. Vond u dit een nuttig artikel? Lees dan ook eens onze andere artikelen.

© Copyright Zollinger. All Rights Reserved