Meubel- en interieurbouw volledig op maat!

Offerte

Buitenzonwering versus binnenzonwering

Kies de juiste zonwering

Al bij het ontwerpen van een huis, is het belangrijk om na te denken over de juiste zonwering. Er zijn namelijk zeer veel opties voor binnen- en buitenzonwering. In dit blog leggen we uit wat de mogelijkheden voor binnen- en buitenzonwering zijn. Zo kunt u zelf kiezen welke zonwering het beste bij u en uw woning past.

Binnenzonwering

Binnenzonwering is eigenlijk alles wat u in huis voor het raam bevestigt. We zetten de verschillende soorten binnenzonwering op een rij:

  • Gordijnen
  • Jaloezieën
  • Plissé gordijnen
  • Lamellen
  • Rolgordijnen

Voordelen binnenzonwering

Binnenzonwering geeft u de mogelijkheid om de zonwering te gebruiken als aanvulling op uw interieur. Een mooie set gordijnen kan uw inrichting helemaal afmaken en zorgt ervoor dat u geen last heeft van de zon op warme dagen. Daarnaast is binnenzonwering in veel verschillende soorten, maten, kleuren en prijsklassen te verkrijgen. Kiest u voor binnenzonwering, dan vindt u altijd wel iets wat bij u past.

Buitenzonwering

Buitenzonwering, u raadt het al, zijn vormen van zonwering die u buiten aan de gevel van het huis bevestigt. De verschillende soorten buitenzonwering zijn:

  • Markiezen
  • Screens
  • Uitvalschermen
  • Verandazonwering
  • Zonneschermen

Voordelen buitenzonwering

Met buitenzonwering geeft u juist de buitenkant van uw woning net dat beetje extra’s. Daarnaast slaat u met buitenzonwering vaak twee vliegen in één klap: u houdt de zon buiten én hebt de mogelijkheid om buiten een fijne schaduwplek te creëren.

De beste zonwering kiezen

Nu u weet wat er allemaal mogelijk is op het gebied van zonwering, blijft natuurlijk de vraag: wat kiest u? Gaat u voor binnenzonwering of toch voor buitenzonwering? Dit is in de allereerste plaats een kwestie van smaak en uw eigen wensen. Ook moet u rekening houden met uw budget. Weet u niet wat u wilt? Laat u dan adviseren door de experts van Frisse Zonwering.

© Copyright Zollinger. All Rights Reserved