Meubel- en interieurbouw volledig op maat!

Offerte

Het verschil tussen een laagpolig en hoogpolig vloerkleed

In de zoektocht naar een nieuwe vloerkleed is er één begrip waar je niet omheen kunt en dat is de poolhoogte van het kleed. In de de regelmaat is die óf hoog, óf laag. Hoe zit dat nou precies en wat is voor jou het meest geschikt? Hieronder lees je exact wat de verschillen zijn en welk type

Vloerkleed met een lage pool

Een vloerkleed met een lage pool heeft (zoals de naam al zegt) een lage poolhoogte. Dit betekent kort gezegd dat de het opstaande weefsel van het kleed laag is. Over het algemeen zal dat niet hoger zijn dan een centimeter of twee, afhankelijk van de dikte van het kleed. Met zo’n lage poolhoogte heb je een aantal voordelen: zo kun je een vloerkleed met een lage pool makkelijk onder een kast, bank of deur schuiven. Ook erg handig: vuil en stof krijg je veel makkelijker verwijderd omdat het niet tussen het weefsel gaat zitten. Een keer in de week even stofzuigen is vaak al meer dan voldoende om het kleed schoon te maken. En heb je gemorst? Een vlek verwijderen gaat ook een stuk gemakkelijker dan bij een kleed met een hoge poolhoogte!

Een hoogpolig vloerkleed

Wil je een hoogpolig vloerkleed bestellen, dan ben je dus op zoek naar een vloerkleed dat juist een stuk hoger ligt op de vloer. Dit zijn vloerkleden waarvan het weefsel een stuk hoger staat ten opzichte van je vloer. Over het algemeen is dat minimaal twee centimeter en afhankelijk van het materiaal dat gebruikt is, kan dat flink oplopen. Denk maar eens aan een hoogpolig wollen fluffy vloerkleed, waar je heerlijk op kunt liggen. Dan spreek je al gauw over een centimeter of 5 a 6. Een vloerkleed met zo’n hoge pool is dus ideaal om tussen de bank en televisie neer te leggen. En daarmee heb je gelijk een ander voordeel te pakken: een hoogpolig vloerkleed geeft een waanzinnig warme uitstraling: ideaal voor de de gure herfst en wintermaanden!

© Copyright Zollinger. All Rights Reserved