Meubel- en interieurbouw volledig op maat!

Offerte

Trapleuningen, materiaal, stijlen en tips

Trapleuningen

Een trapleuning is typisch zoiets dat bij het bouwen en ontwerpen van een pand over het hoofd gezien wordt. Op het laatste moment moet er dan nog een leuning geplaatst worden. Vaak is er dan geen tijd meer om hier goed over na te denken. Hartstikke zonde natuurlijk! Want alleen met een goede passende trapleuning maakt u van de trap een stijlvol geheel. Lees er hier meer over.

Verschillende materiaalopties voor een leuning

Vrijwel elk materiaal dat stevig genoeg is, kan gebruikt worden voor het maken van een trapleuning. Vijf veel voorkomende opties zijn:

  • Staal: dit robuuste materiaal wordt ook veel gebruikt bij bedrijven. In een woning kunt u kiezen voor een stalen trapleuning met een decoratieve bovenlaag.
  • Aluminium: een aluminium trapleuning is sterk en gaat lang mee. Aluminum kan niet roesten en is makkelijk om schoon te maken en te onderhouden.
  • Glas: met een glaswand kunt u de hele zijkant van de trap afsluiten zonder dat het donker wordt op de trap.
  • Hout: dit klassieke materiaal is in vele vormen en kleuren te krijgen en voelt prettig aan de handen.
  • RVS: zoekt u een moderne en goedkope trapleuning voor uw pand? Dan is een roestvrijstalen leuning een goede optie.

Extra opties voor een trapleuning

Een trapleuning is volledig aan te passen aan uw wensen. Zo kunt u niet alleen het materiaal zelf bepalen, maar ook de kleur en de stijl. Kies voor een strakke en rechte leuning of juist voor een model met meer ronde vormen. Bedenk van tevoren goed wat u zelf wilt. Vergeet hierbij ook niet aan de extra opties te denken. Heeft u bijvoorbeeld kleine kinderen thuis en heeft u een open trap? Kies dan voor een trapleuning met spijlen om te voorkomen dat ze aan de zijkant van de trap kunnen vallen. En moet u vaak in het donker de trap op of af? Dan kunt u een leuning met ingebouwde lichtstrips laten plaatsen. Zo kunt u zelfs in het donker veilig de trap gebruiken.

Trapleuningen materiaal stijl tips

Vond u dit interessant? Andere blogs met handige tips en weetjes vindt u hier.

© Copyright Zollinger. All Rights Reserved