Meubel- en interieurbouw volledig op maat!

Offerte

Verschillende soorten tuinverlichting

Welke soorten tuinverlichting kies je voor jouw tuin?

Ben je je tuin aan het herinrichten en heb daar nieuwe tuinverlichting bij nodig? Welke tuinverlichting kies je dan? Bij het kiezen van de juiste tuinverlichting kun je altijd met een aantal zaken rekening houden. Maak bijvoorbeeld altijd een soort lichtplan. Dat helpt je de juiste keuzes te maken om je tuin uit te lichten en zelf niet in het donker te komen zitten. We geven je hieronder een indruk van de soorten tuinverlichting die je kunt aanschaffen.

Paaltjes met licht

Je kunt je tuinpad omkaderen met paaltjes met licht. Om je pad goed te verlichten, is een paaltje met licht na ongeveer elke meter aan beide kanten nodig.

Geïntegreerd licht

Voor een subtieler effect kun je geïntegreerd licht gebruiken. Geïntegreerde lichten zijn platte armaturen die je bijvoorbeeld in tegels of grind kunt verwerken.

Wandverlichting

Als je een deel van een muur of schutting wilt verlichten, is wandverlichting een goede optie. Een voorbeeld van een wandarmatuur is bijvoorbeeld de ‘fish eye wall’. Die geeft mooi gebundeld licht op een muur of schutting.

Spotjes aanbrengen

Grote elementen in je tuin, zoals een boom, kunnen het best van onderen belicht worden met een (grond)spot. Kies voor een echte eyecatcher in je tuin die ergens achter in de tuin staat en licht die goed uit.

Koetslampen

We gaan even terug in de tijd met een koetslamp. Dit is een ouderwets model lamp die meestal bestaat uit vier of zes ruitjes. Deze lamp is verkrijgbaar als staande of hangende lamp. Deze koetslamp geef een mooie brede lichtbundel, maar niet te fel. Mooi om bijvoorbeeld naast de vijver te plaatsen voor een fijne lichtweerkaatsing in het water. Van de koetslampen zijn de buitenlampen staand momenteel zeer populair. Ga naar de specialist voor een goed advies en het kopen van de mooiste soorten buitenverlichting.

Maar je mag het ook aan ons vragen. Neem dan gerust contact met ons op. We informeren je graag!

© Copyright Zollinger. All Rights Reserved