Meubel- en interieurbouw volledig op maat!

Offerte

Hoe lang gaat een gietvloer mee?

Vele tientallen jaren plezier van een fraaie gietvloer

Wij krijgen vaak de vraag hoe lang een gietvloer meegaat. Wij weten uit ervaring dat het uiteraard helemaal afhankelijk is van de manier waarop de vloer gebruikt wordt. Maar we weten ook zeker dat een gietvloer gegarandeerd tientallen jaren meegaat. Alleen al omdat de vloer uit vier tot of vijf lagen is opgebouwd. Bovendien wordt de vloer beschermd door een slijtvaste topcoating. Wij vertellen u hieronder graag meer over hoelang een gietvloer meegaat. Dus lees vooral verder.

Hoe gaat een gietvloer zo lang mogelijk mee?

Dat een gietvloer zo lang meegaat, heeft ook te maken met het feit dat meestal alleen de toplaag vernieuwd hoeft te worden. Na plusminus 8 jaar is de toplaag meestal wel aan wat onderhoud toe. Beschadigingen kunnen bijvoorbeeld ontstaan door te veel met de meubels te schuiven of door een wat lompe verhuizing. U heeft door uw gebruik dus wel veel invloed op de levensduur van een gietvloer.

Gietvloer onderhouden

Hoewel een gietvloer eruit ziet alsof ie van beton is, is hij zeker niet zo hard. Voor een lange levensduur heeft hij wel wat liefde en aandacht nodig. Probeer uw gietvloer goed te onderhouden en voorkom dat er vlekken inkomen. Bij alcoholische dranken de boel dus snel opdweilen. Gebruik bij voorkeur geen vette zeep voor de schoonmaak. Voorzie de poten van meubels van viltjes. En probeer de meubels niet teveel te verschuiven. Dus in antwoord op de vraag: hoe lang gaat een gietvloer mee? Gietvloeren gaan bij normaal gebruik en reguliere schoonmaak tientallen vele jaren mee. Dat geldt zowel voor gietvloeren voor particulieren als voor bedrijven. Na intensief gebruik is het zoals gezegd mogelijk dat de bovenste laag aan vernieuwing toe is.

Wilt u meer leuke interieurblogs lezen? U vindt ze hier.

© Copyright Zollinger. All Rights Reserved