Meubel- en interieurbouw volledig op maat!

Offerte

Tuinlantaarns

Soorten tuinlantaarns

Het hebben van tuinlantaarns is fijn. Vooral in de zomer als je nog lekker tot laat in de avond in de tuin kunt zitten, is sfeervolle verlichting door tuinlantaarns extra fijn. Net zoals met binnenverlichting, zijn tuinlantaarns in allerlei soorten, maten en stijlen te krijgen. In dit blog zetten we de belangrijkste stijlen tuinlantaarns even voor je op een rij.

Moderne tuinlantaarns

Moderne tuinlantaarns staan bekend om hun strakke vormgeving. Deze kenmerken zich door simplistische lijnen en rechte hoeken. Meestal zijn deze lantaarns gemaakt van metaal of ze zijn voorzien van een metaal-look.

Industriële tuinlantaarns

Deze tuinlantaarns zien er vaak uit alsof ze rechtstreeks uit een fabriek komen. Gezien de strakke vormgeving hebben ze vaak iets weg van moderne tuinlantaarns. Industriële tuinlantaarns onderscheiden zich door een grove en robuuste look. Vaak zijn ze van metaal gemaakt en hebben ze een roestige afwerking.

Landelijke tuinlantaarns

Landelijke tuinlantaarns zijn meestal van hout gemaakt om ze een wat warmer gevoel te geven. Wel zijn ze vaak voorzien van een metalen dakje en hebben ze kruisschoren. Deze combinatie geeft ze een ambachtelijke uitstraling.

Oosterse tuinlantaarns

Met oosterse buitenlantaarns haal je de sfeer van Azië gegarandeerd in je tuin. Vaak hebben deze lantaarns mooie vormen en sierlijke afwerkingen en zijn ze gemaakt van bamboe of hout. Ze zijn in donkere én lichte kleuren te verkrijgen. Meestal worden in oosterse tuinlantaarns waxinelichtjes gebruikt in plaats van stompkaarsen.

Led tuinlantaarns

Het fijne van led tuinlantaarns is dat ze te krijgen zijn in veel verschillende vormen, soorten, maten en kleuren. Led tuinlantaarns zijn dus in alle stijlen, die hierboven beschreven staan, verkrijgbaar. Toch krijgen ze een aparte vermelding vanwege de energiezuinigheid. Omdat ze elektrisch zijn zijn kaarsen niet nodig en heb je sfeervol licht in de tuin met één druk op de knop. Als klap op de vuurpijl ben je ook nog eens energiezuinig en brandveilig bezig!

Denk je erover een buitenlantaarn te kopen, maar wil je nog wat meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

© Copyright Zollinger. All Rights Reserved