Meubel- en interieurbouw volledig op maat!

Offerte

5 tips voor vloeronderhoud

Een mooie vloer dankzij juist vloeronderhoud

Wil je ook graag je vloer nog lang mooi houden, dan is het zaak dat je het juiste vloeronderhoud uitvoert. In dit blogartikel geven we je dan ook 5 waardevolle tips om je vloer op de juiste manier te onderhouden.

1: Regelmatig reinigen

Onze eerste tip lijkt voor de hand liggend, maar speelt natuurlijk een grote rol in de levensduur van je vloer. Zorg er daarom altijd voor dat je vloer regelmatig gereinigd wordt om de verspreiding van bacteri├źn en vuil te voorkomen. Periodieke reiniging is daarom zeer belangrijk voor je vloeronderhoud.

2: Breng een beschermlaag aan

Een goede manier om je vloer al van tevoren te beschermen tegen binnendringend vuil, is het aanbrengen van een beschermlaag of coating. Op deze manier dicht je het oppervlak van je vloer goed af en voorkom je dat water en vuil zich door het oppervlak binnendringen. Ook blijft je vloer dankzij een beschermlaag ook goed beschermd tegen zuren en bijtende middelen in sommige schoonmaakmiddelen. Zo heb je je vloeronderhoud grotendeels al van tevoren geregeld.

3: Gebruik de juiste middelen voor vloeronderhoud

Gebruik altijd schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor jouw type vloer. Niet alle steensoorten kunnen namelijk even goed tegen bepaalde schoonmaakmiddelen. Ga daarom altijd na welk type vloer je hebt liggen en welke middelen de fabrikant hiervoor aanraadt. Raadpleeg bij twijfel altijd een specialist in vloeronderhoud voor het juiste advies.

4: Gebruik viltdoppen

Een andere goede manier om je vloer te beschermen tegen schade, is het plaatsen van viltdoppen onder je meubels. Zo voorkom je door het vele verschuiven van stoelen en tafels dat er onnodig krassen ontstaan aan je vloeroppervlak. Met het verzorgen en afplakken van meubilair pleeg je dus ook goed vloeronderhoud.

5: Schakel een vloeronderhoud expert in

Mochten de bovenstaande tips voor niet baten, of je wilt je vloeronderhoud liever uitbesteden, schakel dan een vloeronderhoud expert in. Een ervaren professional beschikt altijd over de juiste kennis en materialen om tot het beste resultaat te komen. Zo gaat jouw vloer nog lang mee en laat je deze bovendien blijvend stralen.

Heb jij nog meer waardevolle tips voor effectief vloeronderhoud? Deel deze dan met ons via ons contactformulier!

© Copyright Zollinger. All Rights Reserved