Meubel- en interieurbouw volledig op maat!

Offerte

Boomstamtafels

Tafels van puur hout en puur vakmanschap

Met boomstamtafels haal je de natuur in huis. Deze bijzondere tafels zijn niet alleen gemaakt van prachtig hout, maar zijn zeer bijzonder doordat de puur natuur knoesten en nerven in de boomstamtafel er nog gewoon inzitten. Dat maakt ze echt uniek. Daarnaast zijn de randen van de tafel niet recht geschaafd, maar hebben ze nog altijd de oorspronkelijke vorm van de boomstam waarvan de boomstamtafel is gemaakt. Boomstamtafels zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Dat is prettig, want zo vind je altijd wel een tafel die past bij jou en jouw woning. En als je weet dat je de tafel ook nog eens helemaal naar wens kunt laten aanpassen, zien wij geen ‘spreekwoordelijke’ beren op de weg meer.

Boomstamtafels op maat

Je kunt boomstamtafels laten maken zoals je dat wenst. Kies voor een onderstel uit metaal of hout. Bladen kun je laten maken van verschillende soorten hout. Bijvoorbeeld teak, mango of suar hout. Het blad kan strak worden afgewerkt wat zorgt voor een moderne uitstraling. Of kies ervoor om de natuurlijke hoeken en rondingen zichtbaar te houden voor een fraaie robuuste uitstraling.

Zeer geschikt voor stoelen met armleuningen

Boomstamtafels hebben geen regel onder het blad, waardoor je er eetkamerstoelen met armleuningen gemakkelijk onder kunt schuiven. Let overigens wel dat boomstamtafels best zwaar zijn en daardoor niet makkelijk te verschuiven zijn.

Onderhoud van boomstamtafels

Ook het onderhoud van een natuurproduct als boomstamtafels valt reuze mee. Hieronder wat aandachtspunten:

  • Om te voorkomen dat het hout kan gaan scheuren moet je de luchtvochtigheid in huis goed in de gaten houden. Die mag niet te laag zijn. Ook moet je grote temperatuurschommelingen voorkomen
  • Voor het schoonmaken van de tafel, kun je hem reinigen met een beetje water en groene zeep
  • Om kringen en vlekken te voorkomen kun je het tafelblad met een onderhoudsmiddel behandelen. Zo wordt het blad vocht- en vetafstotend.

Lees hier meer blogs over meubel- en interieurbouw.

© Copyright Zollinger. All Rights Reserved