Meubel- en interieurbouw volledig op maat!

Offerte

Een nieuwe hoekbank! Voor welk materiaal kiest u?

Verschillende materialen voor een hoekbank

Het zoeken (en vooral het vinden) van een hoekbank die echt bij u en uw interieur passen, is vaak een ware uitdaging. Wij helpen u daar echter graag een handje bij. Wanneer u weet welk materiaal u graag wilt voor uw bank, is het vinden van een hoekbank die bij u past een stuk eenvoudiger!

Stoffen banken

In heel veel huishoudens zijn mooie stoffen hoekbanken te vinden. Dit is niet voor niets, want het materiaal is zeer divers te gebruiken. Bovendien geeft een bank van stof een warme uitstraling aan de kamer. Wanneer u een vloer van bijvoorbeeld beton of marmer heeft, zorgt een stoffen hoekbank ervoor dat het interieur geen kille uitstraling heeft. Het onderhouden van een stoffen hoekbank is vrij eenvoudig. Door het een keer in de 5 jaar te laten behandelen, hoeft u zich geen zorgen te maken over vlekken. De bank kan eenvoudig schoongemaakt worden met een stofzuiger.

De voordelen van leer

Een bank van leer heeft ook flink wat voordelen. Zo geeft het uw woning een prachtige, klassieke en luxueuze uitstraling. Bovendien is het een stevig materiaal dat zeer lang meegaat. Door de bank meer te gebruiken, rekt het een beetje op. Dit zorgt ervoor dat de bank eigenlijk nog mooier wordt, hoe langer u hem gebruikt. Een mooie leren hoekbank van goede kwaliteit is tijdloos, en u zult er lang plezier van hebben. Echter zijn er ook een aantal nadelen verbonden aan het materiaal. Zo kan het een kamer met bijvoorbeeld een betonnen of marmeren vloer al snel een kille uitstraling geven. Ook vergt het leer redelijk wat onderhoud. Ten slotte moet u uitkijken wanneer u huisdieren heeft, want de scherpe nagels kunnen voor scheuren in het leer zorgen. Wanneer de bank in de zon of in de buurt van andere warmtebronnen staat, is er een kans op verkleuring en uitdroging. Let hier dus ook op.

Een lederlook met kunstleer

Wilt u profiteren van de voordelen van leer, maar dan voor een wat vriendelijkere prijs? Dan kiest u voor de lederlook van kunstleer. Een lederlook bank is gemaakt van kunststof, en ziet eruit als een ‘echte’ leren bank. Het is een sterk en soepel materiaal, en bevat geen dierlijke stoffen. Ook is de lederlook bank heel makkelijk in het onderhoud. Het materiaal is kleur- en slijtvast, en ook is het reinigen zeer eenvoudig. Het grootste nadeel is echter wel dat een lederlook bank vaak van iets lagere kwaliteit is dan een bank van echt leer.

Welk materiaal kiest u?

U heeft dus genoeg te kiezen wat betreft het materiaal voor uw bank. Weet u al welk materiaal het beste bij uw woning past? Zo niet, dan raden we aan om eens langs te gaan in een showroom. Dan weet u ook of de bank lekker zit. Dat is zeker niet onbelangrijk!

© Copyright Zollinger. All Rights Reserved