Meubel- en interieurbouw volledig op maat!

Offerte

Laminaat leggen? Lees eerst deze tips!

Laminaat leggen in Amsterdam

Is uw interieur toe aan verandering? Of is uw vloer hard aan vervanging toe? Overweeg dan eens om laminaat te leggen in Amsterdam. In dit blog vertellen we u alles wat u moet weten over laminaat leggen.

De voordelen van een laminaatvloer

Er zijn genoeg redenen aan te voeren om te kiezen voor een laminaatvloer. Graag zetten wij de voordelen van laminaat voor u op een rij:

  • Laminaat is verkrijgbaar in diverse soorten en maten. U vindt altijd de laminaatvloer die past bij uw smaak en uw interieur
  • Laminaat heeft een zeer goede prijs- kwaliteitverhouding
  • Een laminaatvloer is duurzaam en kan tot wel 25 jaar meegaan
  • Er is weinig onderhoud nodig om een laminaatvloer mooi te houden
  • U hoeft de vloer slechts eenmaal per maand te dweilen en wekelijks te stofzuigen
  • De vloer is gemakkelijk zelf te leggen

Zo legt u een laminaatvloer

Leg eerst een ondervloer om de ondergrond te egaliseren en om het geluid van lopen op het laminaat te dempen. Het laminaat heeft 48 uur nodig om te acclimatiseren. Zo gaat het niet uitzetten wanneer u de vloer in uw ruimte heeft geplaatst. Bent u klaar om het laminaat te gaan leggen? Begin dan aan de langste muur en werk van links naar rechts. Eerst maakt u een hele strook af en vervolgens tekent u af waar de volgende plank gesneden moet worden. Is het restant van de afgesneden plank minimaal 40 centimeter? Dan kunt u deze weer gebruiken in de nieuwe strook. Het is belangrijk om 1 centimeter afstand te houden van de wanden en 2 centimeter afstand van objecten. Op deze manier heeft het laminaat de kans om nog een klein beetje uit te zetten. De laatste strook zal in veel gevallen op maat gesneden moeten worden. Let er hierbij op dat de planken allemaal gelijk worden.

Laat uw laminaat leggen door een expert

Wilt u zeker weten dat het laminaat mooi strak in uw woning komt te liggen? Dan kunt u er ook voor kiezen om het laminaat te laten leggen door een expert. Er zijn in Amsterdam zelfs vloerspecialisten die uw laminaatvloer gratis voor u leggen. Kijk maar eens rond op internet!

© Copyright Zollinger. All Rights Reserved